VÝZDOBA TŘÍDY JAKO AKTIVNÍ POMŮCKA

Výzdoba třídy nemusí být jen něco, co visí na zdi a hezky vypadá. S trochou kreativity může být skvělým pomocníkem při výuce! Představte si, že každý kousek výzdoby ve třídě může být příležitostí k učení a zábavě.

Umístěte výzdobu tak, aby byla stále po ruce. Kdykoliv ji můžete snadno sundat a začít s ní pracovat. Máte na zdi abecedu? Vezměte mazatelný fix a nechte děti procvičovat psaní přímo na výzdobě. Žáci mohou psát písmena, a když udělají chybu, jednoduše ji smažou a začnou znovu. To je skvělé, protože se učí bez stresu a zábavně. Fixy, které se dají snadno smazat, umožňují dětem zlepšovat psaní a zároveň si hrát.

A co průsvitné podložky? Ty jsou také úžasné! Stačí je položit na výzdobu a děti mohou psát nebo kreslit přímo na podložce. Mohou obkreslovat písmena, obrázky nebo řešit úkoly. Když je hotovo, vše snadno smažou a podložka je připravena na další kolo zábavy a učení.

Čísla na výzdobě můžete využít jako stanoviště ve třídě. Představte si, že každé číslo představuje nějaký úkol nebo aktivitu. Děti mohou přecházet mezi stanovišti, plnit různé úkoly a přitom se učit novým věcem. Je to skvělý způsob, jak do výuky vnést pohyb a hravost, což děti milují.

Takže, když přemýšlíte o výzdobě třídy, mějte na paměti, že může být mnohem víc než jen ozdobou. Může být živou součástí vaší každodenní výuky. Stačí sundat obrázek ze zdi, vzít do ruky mazatelný fix a zábava může začít. Výzdoba se tak stává interaktivním nástrojem, který děti motivuje a baví. Zkuste to a uvidíte, jak se vaše třída promění v místo plné radosti a učení!

Abeceda jako podložka pro nácvik psaní písmen.

Abychom poskytli co nejlepší služby, používáme technologie, jako jsou soubory cookie, k ukládání a/nebo přístupu k informacím o zařízení. Souhlas s těmito technologiemi nám umožní zpracovávat osobní údaje. Své nastavení můžete spravovat.