Pro všechny příznivce přírodovědného učiva jsem vytvořila kontrolní písemné testy z přírodovědy pro žáky 4. a 5. ročníku. Při jejich tvorbě jsem vycházela z RVP tak, aby zvolená témata byla využitelná na všech českých školách bez ohledu na to, podle jaké učebnice se daná třída učí. Snažila jsem se, aby úkoly byly různorodé - od doplňování, spojování, vybarvování, až po křížovky, testy abc, odpovědi ano - ne apod. Testy jsou vytvořené na celý školní rok, to znamená, že už nebudete potřebovat jiný materiál. Obsahují vždy celé téma, vyzdvihovány jsou ty nejdůležitější informace, které by si měl každý žák z daného tématu odnést.

Základem je vždy práce s textem, která slabší žáky uvede do děje a trochu jim připomene, co se po ních vlastně chce :) Díky tomu si zopakují poznatky a snadněji tak test vyplní. Následují různorodé úkoly, jejichž obtížnost je zvolená podle toho, jak moc dlouhý a náročný text v testu je. Čili pokud byl úvodní text dlouhý, pokračují úkoly se snazší obtížností, jako například spojovačky, vybarvovačky apod.

Na závěr je vždy hodnotící obdélník/čtvereček. To, zda si ho vyplní žáci v rámci sebehodnocení nebo ho vyplní učitel známkou/smajlíkem apod. jsem nechala čistě na kompetenci učitele. Vše je detailně vysvětleno v učitelské metodice, která je součástí materiálu, stejně jako kompletní výsledkové listiny na konci.

Přeji, ať se Vám testy líbí a ať splní Vaše očekávání! 

Abychom poskytli co nejlepší služby, používáme technologie, jako jsou soubory cookie, k ukládání a/nebo přístupu k informacím o zařízení. Souhlas s těmito technologiemi nám umožní zpracovávat osobní údaje. Své nastavení můžete spravovat.