Něco o mě

Ráda bych se s vámi podělila o svůj příběh jako učitelka, která se nebojí zkoušet nové věci a je zapálená pro svou práci. Jmenuji se Soňa a brzy oslavím své 41. narozeniny. Před deseti lety jsem se rozhodla opustit svou rodnou zemi a vydat se na dobrodružství do zahraničí, kde jsem žila a učila se nezapomenutelné lekce. Být učitelkou v české škole v zahraničí bylo úžasné a inspirovalo mě to v mnoha ohledech. Setkala jsem se s rozmanitostí kultur, jazyků a tradic, což mi otevřelo oči a rozšířilo můj pohled na svět. Tyto zkušenosti mě posílily jako pedagoga a naučily mě, jak přistupovat k žákům s respektem a porozuměním. Jsem přesvědčena, že vzdělávání je mnohem více než jen předávání znalostí. Je to proces, který podporuje růst a rozvoj každého jednotlivého žáka. Snažím se vytvářet prostředí, kde se žáci cítí bezpečně a podporováni, aby mohli otevřeně vyjádřit své myšlenky a nápady. Je pro mě důležité, aby se žáci cítili slyšeni a respektováni, a také aby se naučili respektovat a přijímat rozmanitost.

Během mého pobytu v zahraničí jsem získala mnoho dovedností a znalostí, které nyní s radostí a nadšením předávám svým žákům. Víte, někdy se cítím jako cestovatelka ve vzdělávání, která přináší různé kultury, jazyky a perspektivy do našeho učebního prostředí. A to je pro mě to nejkrásnější - vidět, jak se moji žáci obohacují a rostou jako jednotlivci.Ať už jsem kdekoli, vždycky se snažím být zapálenou a inspirující učitelkou. Vím, že vzdělání může změnit životy a otevřít dveře k novým možnostem. A to je ta věc, která mě motivuje každý den. Jsem hrdá, že mohu být součástí života svých žáků a pomáhat jim objevovat svět vzděláváním.

Po mém návratu domů jsem se rozhodla dát své kreativitě a vášni pro vzdělávání nový směr. Začala jsem tvořit vlastní výukové materiály, které jsou inspirovány mým zahraničním pobytem. Byla to pro mě cesta objevování a dalšího rozvíjení mé pedagogické praxe.Celý proces tvorby výukových materiálů mě naplňuje a zcela mě pohltil. Mám tu čest sdílet své znalosti a zkušenosti s ostatními pedagogy a učiteli. Dlouho jsem váhala, zda bych měla sdílet své materiály s ostatními. Obavy, zda jsou dostatečně kvalitní nebo zda si je někdo vůbec vezme, mě trochu zdržovaly. Ale nakonec jsem překonala své pochybnosti a rozhodla se, že je čas otevřít svůj šuplík a nabídnout své výukové materiály ostatním pedagogům.Pevně věřím, že to byla správná volba. Je to skvělý pocit vědět, že mé práce a srdce vložené do tvorby materiálů mají vliv na další učitele a jejich žáky. Mám možnost přispět k rozvoji vzdělání a pomáhat pedagogům. A co je nejdůležitější, moje práce může mít přímý dopad na životy žáků, kteří se učí s mými materiály. A tak vzniknul DUHO-MAT, mé duhové materiály.

Děkuji vám za přečtení mého příběhu. Doufám, že jste si trochu odnesli z mé vášně a radosti pro vzdělávání. Věřím, že společně můžeme vytvořit prostředí, ve kterém vzdělávání bude inspirovat, motivovat a přinášet radost. Těším se na další cestu objevování a sdílení vzdělávání s vámi všemi. Společně můžeme posunout vzdělávání dál a pomoci našim žákům růst a rozvíjet se. Připravme je na budoucnost plnou příležitostí a úspěchů!

Abychom poskytli co nejlepší služby, používáme technologie, jako jsou soubory cookie, k ukládání a/nebo přístupu k informacím o zařízení. Souhlas s těmito technologiemi nám umožní zpracovávat osobní údaje. Své nastavení můžete spravovat.